About

Teddy shouldn’t smoke is een interdisciplinair danscollectief en is in 2009 opgericht. Vanuit de eigen dansstudio in de culturele biotoop Time Window in Rotterdam initieert Teddy shouldn't smoke voorstellingen, waarbij alle kunstdisciplines worden ingezet. Zo ontstaan er voorstellingen die het beste omschreven kunnen worden als hedendaagse gesammtkunstwerken. Het artistiek hart van dit collectief wordt gevormd door oprichter en choreograaf Marijke de Vos en beeldend kunstenaar Josine Slemmer. Beide kunstenaars hebben een sterke interesse in samenwerking met andere disciplines op locatie. Het collectief is gefascineerd door het menselijk lichaam en hoe het zich soms oncontroleerbaar laat leiden door de eigen psyche.


Teddy shouldn't smoke is een stichting met voorzitter Piet Rogie, penningmeester Bart van Kampen en Secretaris Daniela Schelle.

Time Window

Thuisbasis en plaats van eigen dansstudio van Teddy shouldn’t smoke is de culturele biotoop Time Window (www.timewindow.nl) in Rotterdam Noord. Dit is een repetitie-, werkruimte en community waarbij ruim veertig (podium)kunstenaars aangesloten zijn.