Black Dog

60 minuten                 …

60 minuten                                                                                                               –

Op welke leeftijd ben jij volwassen geworden? Sinds enkele jaren weten we dat je hersenen pas volledig ontwikkeld zijn rond je vijfentwintigste. Tot dan heb je een excuus om te zoeken, worstelen, afbreken en weer opbouwen. De puberteit ontgroeien is als wakker worden uit een hormonale bad trip. Omdat we allemaal ervaringsdeskundigen zijn, doen we de worsteling van jonge mensen snel af als groeipijn. Het hoort er nou eenmaal bij. Maar, soms is er meer aan de hand. Is het “gewoon de leeftijd” – of is het niet zo simpel?
Black Dog is een interdisciplinaire voorstelling over het leven met een brein dat nog in ontwikkeling is. Moderne dans, beeldende kunst en elektronische muziek komen samen in een performance vol chaos en destructie, maar ook heftig verlangen. De dansers gaan dan weer een interactie, dan weer een confrontatie aan met elkaar, het decor en de muziek. Een voorstelling over adolescentie, voor en door volwassenen.

11 januari 2019 WORM, UBIK – Rotterdam (try-out)
12 januari 2019 WORM, UBIK – Rotterdam(première)
18 maart 2019 Theater Ins Blau – Leiden

Choreografie: Marijke de Vos
Dans: Alina Fejzo, Ewa Sikorska, Sara Miguelote
Installatie: Frans van der Horst
Compositie: Robbert Klein
Dramaturgie: Anne van de Wetering
Zakelijke ondersteuning en verkoop: Hedi D. Legerstee
Productieleiding: Andrea van Bussel
Trailer: Mihai Gui
Graficus: ontwerpstudio Gerbengerrit
Met dank aan: Time Window, Daan Doesborgh, Ashley Boom

>Work